В Україні знизилася кількість угод з житлом

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
нерух

Кількість транзакцій на ринку житлової нерухомості в другому кварталі 2019 року скоротилася на 1,9%, в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року. Такі дані з посиланням на статистику Міністерства юстиції України оприлюднив Інформаційно-аналітичний центр Компанії «Олімп Консалтинг».

Аналітики «Олімп Консалтинг» вказують на те, що загальна кількість транзакцій за другий квартал цього року в країні склала 109676 договорів по відчуженню прав власності на нерухоме майно. У другому кварталі минулого року цей показник складав 111856 угод. При цьому кількість договорів купівлі продажу зросла на 1,1%: з 75445 угод у II кв. 2018 р. до 76264 угод у II кв. 2019 р.

У компанії фіксують традиційно високий рівень договорів дарування нерухомості в Україні – 26306 угод протягом другого кварталу (24% від загальної кількості). На думку фахівців ринку нерухомості, це є ненормальним для ринкової економіки.

Зокрема, Віце-президент ВГО «Ліга експертів України» Андрій Гусельников вважає: «Сегмент дарування в українському ринку житлової нерухомості виглядає традиційно аномально. У країні з ринковою економікою, громадяни продають, а не дарують своє нерухоме майно».