Київська влада планує добудувати довгобуди скандального забудовника Войцеховського

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1112

Київські комунальні підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ» та КП «Спецжитлофонд» опрацюють питання щодо залучення до виконання функцій замовника з добудови низки проблемних об’єктів незавершеного будівництва (так званих будинків Войцеховського).

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації.

За повідомленням КМДА, зокрема, йдеться про такі об’єкти:
• у Дніпровському районі – ЖК «Флагман», «Нова хвиля», «Родинний затишок», «Стародарницький», «Лего Хаус»;
• у Голосіївському районі – ЖК «Деміївський квартал»;
• у Дарницькому районі – ЖК «Східна брама».

Як повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, місто допомагає постраждалим інвесторам у пошуку компаній, які зможуть завершити будівництво об’єктів. Інвестори вже пройшли етап погодження документації та отримання дозволів, а також мають на об’єктах вільні площі для продажу та фінансування завершення будівництва.

На етапі пошуку компанії, яка візьме на себе функції замовника будівництва, інвестори часто стикаються з низькою зацікавленістю з боку будівельних підприємств та після Войцеховського не мають довіри до комерційних забудовників. Саме тому місто вивчає можливість залучення комунальних підприємств для допомоги інвесторам.

«Вирішуючи питання із «будинками Войцеховського», міська влада вивчає всі технічні та фінансові аспекти допомоги інвесторам, – наголошує Вячеслав Непоп. – Наскільки зможемо залучити комунальні підприємства до такої допомоги, ми дізнаємося найближчим часом».