Житловий фонд України до опалювального сезону готовий вже на 60%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Zubko2

За два календарних місяця до початку опалювального сезону готовність житлового фонду України складає 60%. Соціальні об’єкти – школи, дитячі садки і лікарні будуть готові вже до 1 вересня. Про це на селекторній нараді з регіонами щодо підготовки до опалювального сезону наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ключове питання у підготовці до опалювального сезону стосується не тільки технічних і регламентних робіт з підготовки котелень, житлового фонду і соціальних об’єктів. А в першу чергу, це розрахунки підприємств ТКЕ з НАК «Нафтогаз», які напряму впливають на отримання номінацій на газ на наступний опалювальний сезон. Попереджаю всіх власників підприємств ТКЕ і міських голів – якщо держава дає можливість розрахуватись за накопичені борги протягом наступних 5 років, вкладайтесь в графік реструктуризації. 2,6 млн грн знайти у бюджеті міста, у якому 300 млн грн – власні доходи, цілком можливо. Єдине, потрібно правильно розставляти пріоритети», — наголосив Геннадій Зубко, навівши приклад міста Сміла Черкаської області.

Він підкреслив, що до початку опалювального сезону місцева влада має зосередитись на встановленні будинкових лічильників. По житловому фонду – найкращі показники у Черкаській і Миколаївській областях. Найгірша ситуація в Кіровоградській області. «Українці мають сплачувати лише за спожиту послугу, а не за нараховані нормативи», — зазначив Зубко.