Як встановлювати нові вікна. Поради Мінрегіону

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
вікно

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе опублікував на своїй сторінці у Facebook допис з порадами, коли краще замінювати старі вікна у квартирі або приватному будинку.

“Коли краще встановлювати нові вікна? Одне з найактуальніших питань для тих, хто хоча б раз замислювався над енергоефективністю свого житла. І перед тим як приступити до нього, зважте та оцініть всі переваги та ризики. Є три параметри, що варіюються та змінюються в залежності від пори року. Це час, ціна та якість”, - написав він.

Відтак заступник міністра детально описав плюси та мінуси заміни вікон у кожну з пір року за цими параметрами. Наприклад, літо вважається одним із найпопулярніших сезонів для встановлення вікон, проте це не завжди грає на руку власникам житла. “Великий попит, багато замовлень. Тож вірогідність, що вам замінять вікно день-в-день дуже малоймовірна. Знижок у “віконних” компаній теж практично немає. Плюс важко розпізнати брак, адже влітку вікна постійно відчинені, тож важко робити висновки про герметичність і незрозуміло звідки піддуває”, - зауважив Парцхаладзе.

Щодо осені, попит на заміну та утеплення вікон зростає ще більше, проте можуть спостерігатися гнучкі системи знижок з боку виробників. Крім цього, в осінню пору року легше виявити брак, якщо вікна виготовлено неякісно або встановлено не герметично.

“Зима - для екстремалів. Цей випадок крайній, адже при встановленні вікон взимку, виморозити квартиру можна вщент, але, як завжди, є свої плюси. Щодо часу. Черг на встановлення практично немає, тож виготовлення нових вікон пройде однозначно швидше ніж у теплі пори року. Ціни значно дешевше. І щодо якості - можна одразу виявити брак розгерметизації”, - розповів Парцхаладзе.

Найбільш сприятливим часом для встановлення вікон заступник міністра вважає весняну пору року. “Черги на виготовлення та встановлення вікон вже формуються, але вони ще не такі інтенсивні, як влітку та восени. Ціни ще зимові. А березневі заморозки допоможуть виявити брак. Але вибір за вами. Ті хто вважають, що нові енергоефективні вікна треба встановлювати влітку і ті, хто вважає, це необхідно робити взимку – згодні в одному: встановлювати нові енергоефективні вікна все ж таки треба!” - підсумував Парцхаладзе.