У Києві 58% орендарів шукають однокімнатні квартири

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
3-6

У Києві однокімнатне житло найпопулярніше - його шукають 6 з 10 київських орендарів. Так, за перше півріччя 2019, серед всіх відгуків на оголошення 58% припало на «однушки» - повідомляють аналітики OLX Нерухомість.  До порівняння, “двійки” поступаються майже на половину - 34% відгуків, а трикімнатні в найменшому попиті серед шукачів житла - 8% відповідей.

Щодо власників помешкання, з початку 2019 року найчастіше на платформі OLX пропонували “однушки” - 29 500 оголошень, які склали 47%. На другому місці опинились двокімнатні - 25 000 пропозицій. “Трійки” ж продовжують і тут “пасти задніх” - близько 9 000, тобто 14%. У Дарницькому районі здають квартири частіше, ніж в будь-якому іншому. Тут всі типи житла лідирують за кількістю оголошень. Найскладніше знайти помешкання на Подолі і Печерську.

Близько половини всіх власників квартир, які здають в оренду житло, роблять це без ріелторів. У першому півріччі 2019 послугами ріелтора найчастіше користувалися орендодавці, які пропонують “трійки”, - 31% серед всіх оголошень про здачу трикімнатних апартаментів. Найрідше - власники однокімнатних квартир, частка пропозицій 17%. 23% всіх власників “двійок”користуються послугою ріелтора при здачі житла.