У Офісі Президента анонсують іпотеку в гривні під 12-13% річних

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Гончарук

У наступному році в Україні може бути запроваджено масове іпотечне кредитування у національній валюті зі ставками 12-13% річних. Таку заяву зробив заступник голови Офісу Президента України Олексій Гончарук після зустрічі з представниками низки іноземних банківських установ.

«Іпотека (кредитування) під 12-13% у гривні вже в наступному році? Неможливо? Я так не думаю! Мав сьогодні дуже відверту і хорошу розмову з керівниками іноземних банків в Україні. Готуйте бізнес-плани, шановні підприємці», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляє портал МЕтри, у коментарях під своїм дописом Олексій Гончарук уточнив, що мова йде не про спеціальні державні програми кредитування, а виключно про ринкову ставку. «Це мова виключно про ринок. Спеціальне кредитування для малого і середнього бізнесу - окрема тема», - пояснив він.

Досягти такого рівня кредитування планують, зокрема, через зниження облікової ставки. «Потрібно створити умови, щоб НБУ міг знижувати ставку без ризиків макростабільності, - зазначив Олексій Гончарук і додав, - НБУ - незалежний регулятор і діятиме залежно від обставин. Задача Уряду - створити умови для зниження ставки».