На початку літа вартість оренди столичних квартир зросла на 2-4%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
bagatopoverhivka

У Києві у червні вартість оренди двокімнатних квартир зросла на 4%, однокімнатних - 2%. Ситуація з трикімнатними квартирами протилежна - квартири дорожчали на початку року, приріст склав майже 5%, а до літа змін не прослідковувалось. Про це повідомили аналітики OLX Нерухомість.

Якщо порівнювати середню вартість квартир першого півріччя 2019 і 2018 років, то очевидним є зростання цін на всі види житла. Наприклад, “однушки” зросли на 43% в середньому, “двійки” - 30%, а трикімнатні піднялись майже на половину, приріст склав 44%.

Найбюджетнішим районом Києва виявився Деснянський, тут однокімнатна квартира обійдеться в 6 500 грн на місяць, а за ціну трикімнатної - 9 800 грн - вже можна зняти “однушку” в Шевченківському, який є другим за вартістю оренди житла в Києві.

Традиційно найдорожчі квартири знаходяться в Печерському районі. Тут вартість трикімнатного житла складає 40 600 грн. До порівняння, минулого року орендна плата складала 15 000 грн. ТОП-3 найдорожчих районів закриває Голосіївський, де середня ціна на двокімнатне житло складає 13 900 грн, при тому що в інших районах за “двійку” можна віддати до 12 000 грн.

Загалом, рейтинг залишився таким, як був минулого року. Єдиний район, який суттєво змінив позиції, - Подільський. За попередніми даними, він займав другу позицію з кінця. За “трійку” в місяць просили 9 500 грн, а цьогоріч - 14 200 грн. Таким чином Поділ наздогнав Дніпровський і Святошинський райони.

Інфографіка_OLX_ Скільки коштує орендувати квартиру в Києві