Експерт: Збитки економіки від корупції ДАБІ складають більше 3 млрд грн на рік

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-1-1024x701

Збитки економіки від корупційної складової Державної архітектурно-будівельної інспекції України складають більш ніж 3 млрд грн хабарів на рік. Саме так оцінила ці обсяги Керівник сектору Будівництво Офісу ефективного регулювання (BRDO), народний депутат Олена Шуляк під час  Міжнародної конференції «Прозорі послуги для ефективної будівельної галузі: єдина уніфікована електронна система дозволів, реєстрів, кадастрів, інспекції».

Про це повідомила прес-служба Конфедерації будівельників України, яка виступила організатором заходу.

У BRDO зазначають, що в Україні система ДАБІ заслужила репутацію однієї з найбільш корумпованих. Унеможливити корупцію в ДАБІ має е-кабінет забудовника, впровадити який обіцяли вже у липні.

Як розповів  виконавчий директор BRDO Олексій Дорогань,  законопроект, який дозволить повноцінний запуск цієї новації, буде включено до пакету пріоритетних на осінь. «Вже прийнята постанова КМУ щодо запровадження електронного кабінету забудовника. А ухвалення законопроекту дозволить повноцінно запустити довгоочікувану новацію. Разом із нашими партнерами TAPAS «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» і Агентством з електронного врядування ведеться робота із технічного впровадження кабінету», - розказав Дорогань.