Після виборів купівельний інтерес до котеджів в столичному передмісті збільшився на 6%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
budynok

Після парламентських виборів купівельний інтерес до котеджів в передмісті Києва, в порівнянні з червнем, збільшився на 6%. Про це повідомив керуючий партнер компанії АVM Development Group Владислав Кононов.

Активізація покупців в цьому сегменті ринку намітилася ще напередодні парламентських виборів, що, на його думку, викликано двома головними причинами.

«З січня по червень зростання вартості котеджів склало в середньому 4%, що практично відповідає зростанню вартості квартир в багатоквартирних будинках передмістя. Тобто, покупка котеджу - це один з найбільш ліквідних способів для вкладення коштів», - сказав експерт.

Другою причиною, на його погляд, є прогнозоване на осінь істотне просідання курсу національної валюти, яке також стимулює потенційних покупців вкладати наявні кошти саме в придбання котеджів.

Експерт повідомив, що на даний момент найбільшою популярністю користуються котеджі площею 100-150 м2, що за підсумками 7 місяців склали близько 65% всіх продажів. Популярність котеджів площею 200-250 м2 становить 25%, а популярність котеджів площею 350 м2 і вище - в середньому 10%.

При цьому, як зазначив Кононов, популярність котеджів до 150 м2 до кінця року може збільшиться до 70-75% від загальної кількості придбаних будинків.

«Будинки площею до 150 м2 розглядаються потенційними покупцями, як відмінна альтернатива покупці квартири в Києві», - підкреслив він.

Владислав Кононов вважає, що в осінній період, при збереженні економічної і політичної стабільності, зростання купівельної активності в сегменті котеджного будівництва може досягти 12-15% в порівнянні з початком року.

«Після півріччя виборів ринок поступово входить в свою активну фазу, яка може тривати до січня 2019 року», - підсумував він.