У Києві викрили злочинців, які вкрали 17 об’єктів нерухомості

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
кварт-афкр

Органи прокуратури розкрили діяльність злочинного угрупування, якому вдалося незаконно привласнити 17 об’єктів нерухомості у столиці. Про це повідомила прес-служба прокуратури у місті Києві.

«Встановлено, що організована група осіб, до складу якої входило п’ятеро осіб, у тому числі приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, діяла на території міста Києва з кінця 2016 року по жовтень 2018 року», - повідомили у прокуратурі.

Учасники організованої групи після отримання інформації про смерть самотніх власників квартир виготовляли підроблені документи, на підставі яких у подальшому реєстрували право власності на необізнаних у злочинному умислі осіб.

У подальшому вказані помешкання зловмисники продавали добросовісним покупцям, а грошові кошти розподіляли між собою.

«На сьогодні установлено, що за вказаний період шахраям вдалося незаконно привласнити 17 об’єктів нерухомості у столиці. При цьому завдано збитків територіальній громаді міста Києва на суму 8 млн. грн., спадкоємцям померлих власників квартир - 4,7 млн. грн. та покупцям квартир - на суму 3,5 млн. грн.», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Окрім того, з метою поновлення порушених прав територіальної громади м. Києва, Київською місцевої прокуратурою №7 вже пред’явлено 9 позовів про повернення викрадених квартир до комунальної власності.

Робота щодо повернення інших об’єктів, що незаконно вибули з комунальної власності, продовжується.

У межах виділеного кримінального провадження розслідується ще близько 50 фактів незаконного вибуття об’єктів нерухомості з власності на підставі підроблених документів.  Слідство у даному провадженні триває.