В Україні хочуть облаштувати питні фонтанчики на вулицях

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
фонтанчик

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розглядає пропозицію щодо проектування в громадському просторі українських міст фонтанчиків з питною водою.

Про це порталу МЕтри повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

За словами заступника міністра, для цього потрібно внести відповідні зміни у чинний ДБН “Благоустрій територій”.

“Питні фонтанчики - дуже розповсюджена практика у багатьох країнах Європи. В спеку вона дійсно рятує - як і місцевих жителів, так і численних туристів. Думаю, у нас в Україні за умови, що вода буде очищена та якісна, це було б також дуже актуально робити. В парках, на площах та інших громадських місцях з великим скупченням людей. Тому ми плануємо вивчити детальніше існуючий досвід для можливого внесення змін в державні будівельні норми”, - написав на своїй сторінці у Facebook Лев Парцхаладзе.

Ідею Парцхаладзе підтримали і користувачі цієї соцмережі. Днями заступник міністра проводив опитування на своїй сторінці у Facebook, за результатами якого практично всі із понад 9 тисяч користувачів, які відреагували на допис - “ЗА” питні фонтанчики на вулицях українських міст.

Раніше Лев Парцхаладзе також повідомляв, що Мінрегіон розглядає пропозицію проектувати питні фонтанчики у будівлях судів для забезпечення вільного доступу всіх категорій відвідувачів та працівників до питної води. Такі фонтанчики пропонується розміщувати і в публічному просторі суду, і в конвойних приміщеннях.