Для пологових будинків запровадять правило: кожній мамі - окрему палату

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
пологов

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розглядає проект нових державних будівельних норм щодо закладів охорони здоров’я, яким пропонується внести низку важливих змін для проектування сучасних пологових будинків. Зокрема, пропонується проектувати лікарняні палати з розрахунку на 1 маму (вагітну) з новонародженою дитиною.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

“Сьогодні у більшості пологових будинків, якщо це не приватні заклади, новоспечені мами з новонародженими розміщуються і по 2-3, а то й по 4 людини в палаті. Це дискомфортно. Ми маємо створювати належні комфортні умови для кожного. Тому зараз оновлюємо чинні будівельні норми щодо проектування медичних закладів і пропонуємо проектувати окремі палати в пологових будинках. Щоб там також обов’язково був душ та туалет. Це необхідні речі”, - зазначив він.

Нагадаємо, що раніше Мінрегіон також пропонував ввести низку змін у будівельні норми для проектування дитячих лікарень з сучасними окремими палатами для одночасного перебування дитини з батьками. Це комфорт маленьких пацієнтів та спокій їх батьків, які зможуть бути поряд зі своєю дитиною.

Довідково:

ДБН В.2.2-10-2001 “Будинки і споруди. Заклади охорони здоров’я” поширюється на проектування нових і реконструкцію існуючих будинків і споруд усіх типів закладів охорони здоров'я незалежно від їх відомчого підпорядкування і форм власності, а також приміщень медичного призначення, вбудованих чи таких, що входять до складу інших типів будинків.