Верховний Суд підтвердив заборону забудови урочища Бичок у Голосіївському парку столиці

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
суд

Постановою Верховного Суду 13 серпня підтверджено правову позицію Генеральної прокуратури та прокуратури міста Києва щодо визнання недійсним договору оренди 2,7 га землі в Урочищі Бичок, що входить до складу Національного природного парку «Голосіївський» та є об’єктом природно-заповідного фонду.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Як зазначили у прокуратурі, вказаний договір був укладений з ТОВ «Авеста-Буд» у 2010 році на підставі відповідного рішення Київради та дозволяв орендарю звести на цій території офісні комплекси з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно-розважального призначення і паркінгами.

При цьому Київрада фактично вилучила спірну земельну ділянку особливо цінних земель у землекористувача КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа» з порушенням вимог земельного законодавства, а саме без відповідної згоди на таке вилучення Кабінету Міністрів України.

Захищаючи інтереси держави прокуратурою міста Києва здійснено вступ у розгляд справ про визнання незаконним рішення Київради та укладеного на його підставі договору оренди.

Суд апеляційної інстанції підтвердив правову позицію органів прокуратури та задовольнив позови. У свою чергу товариство оскаржило вказані рішення в касаційному порядку.

За результатами розгляду касаційних скарг ТОВ «Авеста-Буд» Верховний Суд погодився з доводами прокуратури та відмовив товариству у задоволенні його вимог.