Мінрегіон розробив типові проекти сільських шкіл і дитсадків

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
111

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розробило декілька варіантів типових планувальних рішень сучасних шкіл та дитсадків у сільській місцевості.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на серпневій конференції МОН “Нова українська школа: виклики та перспективи освітньої реформи”.

“За час впровадження Нового Освітнього Простору ми чимало разів стикалися з різними проблемами під час реконструкції або будівництва дитсадків та шкіл на місцях. Тому Мінрегіон для регіонів розробив 7 варіантів типових планувальних рішень сучасних сільських шкіл та дитсадків за принципами Нового Освітнього Простору та новими будівельними нормами (ДБН). Це окремий посібник з інформацією щодо проектування таких закладів, опис об’ємно-планувальних рішень та відповідні план-схеми. Фактично, це технічне завдання на проектування. Тобто, таким чином можна скоротити терміни проектування та підвищити якість проектних рішень”, - написав він на своїй сторінці у Facebook після конференції.

Всього було розроблено по 2 варіанти дитячих садків на 40 та 60 дітей, 2 варіанти навчально-виховного комплексу (НВК) на 175 та 200 дітей і 1 варіант середньої школи І-ІІ ступеню на 270 дітей. “Ще раз наголошую, все відповідно до 4-х принципів НОП: енергоефективність; сучасне обладнання, мотивуючий простір, безбар‘єрність і інклюзія та згідно з новими ДБН "Заклади освіти" та ДБН "Заклади дошкільної освіти". Найближчим часом надішлемо цей посібник на регіони для користування і створення нової належної інфраструктури в селах та розмістимо на сайті Мінрегіону”, - додав Парцхаладзе.