У поліклініках можуть почати робити дитячі куточки

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
polik

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України планує розглянути пропозицію щодо влаштування дитячих ігрових куточків у публічному просторі поліклінік.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

“Нещодавно я проводив опитування на своїй сторінці щодо необхідності влаштування дитячих куточків у поліклініках. Реакція людей неоднозначна - майже 4,5 із 4,7 тисяч користувачів Facebook, які взяли участь у опитуванні - “ЗА” дитячі ігрові куточки в цих медзакладах. Але було чимало коментарів “ПРОТИ”. Тому ми вирішили більш детально вивчити це питання, проаналізувати досвід інших країн, щоб визначити, чи дійсно необхідні такі куточки. Бо найголовніше - це безпека, комфорт і здоров’я наших дітей”, - написав він.

Відтак серед плюсів проектування дитячих куточків у поліклініках користувачі мережі назвали зручність та комфорт дітей, які можуть погратися, помалювати, почитати або, наприклад, скласти пазл в очікуванні прийому до лікаря. Також такі ігрові куточки можуть їх дисциплінувати та організувати, щоб вони не бігали коридорами та не заважали іншим відвідувачам та роботі лікарів. “Сьогодні наші поліклініки своїми сірими коридорами та стінами лише викликають тривогу у дітей від походу до лікаря. І зовсім не налаштовують на позитивний лад. Думаю, активності в ігровій кімнаті могли б не лише зайняти їх час на очікування прийому, а й відволікти від зайвих переживань”, - додав Парцхаладзе.

Але користувачі мережі Facebook також висловлюють побоювання щодо можливого обміну бактеріями між маленькими пацієнтами під час знаходження в цих ігрових куточках.

Позитивні приклади дитячих ігрових куточків та зон у поліклініках сьогодні широко розповсюджені в США та країнах Європи, зокрема, Німеччині.