Київська влада схвалила будівництво житлової висотки на місці ринку на Печерську

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
panel

Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації схвалив реконструкцію нежитлових будинків під житловий комплекс по вул. Ігоря Брановицька, 3 в Печерському районі столиці. Відповідні містобудівні умови і обмеження (МУО) видали ТОВ "Расмус".

Про це повідомило видання Киеввласть.

Як відзначають у виданні, багатоповерховий житловий комплекс планують звести на земельній ділянці, цільове призначення якої - для будівництва та обслуговування будівель ринку.

Наказом Департаменту містобудування та архітектури КМДА від 26.07.2019 року №891, ТОВ "Расмус" були видані містобудівні умови і обмеження для проектування реконструкції нежитлових будинків під житловий комплекс на вул. Ігоря Брановицька, 3 в Печерському районі.

Згідно з документом, будівництво планується на ділянці площею 0,5375 га. Цільове призначення ділянки - для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будівель, офісних приміщень та іншої громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов'язаної з отриманням прибутку). Функціональне призначення земельної ділянки - територія житлової багатоповерхової забудови.

Згідно МУО, максимальна висота будівель може скласти 73,5 метрів, але остаточно висота повинна бути визначена проектом. Також наголошується, що в разі проектування об'єкта вище 50 метрів, проект повинен бути узгоджений з КП "Міжнародний аеропорт" Київ"("Жуляни"), Украероруху та Державіаслужбою України.
Об'єкт, в тому числі його вхідні групи, ступені, мережі та інші конструктивні елементи, повинні бути розміщені на ділянці за межами червоних ліній навколишніх вулиць, за межами охоронних зон інженерних комунікацій, не порушуючи меж землекористування ділянки.

«Ділянка знаходиться в межах історичного ареалу Києва та Центральної планувальної зони Історичного центру. У зв'язку з цим забудовник повинен отримати висновок відповідних органів охорони культурної спадщини. Зокрема, проект необхідно буде подати на розгляд Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини Департаменту охорони культурної спадщини КМДА. Також ділянка потрапляє в зону забруднення цезієм-137, санітарно-захисну зону виробничих об'єктів, а також в зону звукового тиску до 70 дБ», - зазначають у виданні Киеввласть.

Забудовнику рекомендували забезпечити майбутніх мешканців місцями для відпочинку дорослих і дітей і об'єктами соціальної сфери. Проектування потрібно вести з урахуванням нормативної забезпеченості місцями в загальноосвітніх навчальних закладах в радіусі доступності. В ході проектування необхідно буде передбачити вільні зони для під'їзду автомобілів "швидкої", пожежної, рятувальної та аварійно-відновлювальної техніки.

Вказана земельна ділянка за адресою вул. І. Брановицька, 3 знаходиться в комунальній власності. ТОВ "Расмус" отримало його в оренду терміном на 10 років, згідно з рішенням Київради від 6 грудня 2018 року № 311/6362. Землю віддали в оренду для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель та споруд.

Територія в районі вул. І. Брановицька рішенням Київради від 13 листопада 2013 року №518 / 10006 була внесена до переліку таких, для яких необхідно розробити містобудівну документацію. Це рішення дійсно досі, але детальна містобудівна документація для цієї території ще не створена.