Майже 100 об’єктів у сфері медицини і соцзахисту профінансують із субвенції на розвиток громад

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
1 (4)

Майже 100 проектів із будівництва, реконструкції та капітального ремонту у сфері охорони здоров’я та соціального захисту в громадах на понад 65 мільйонів гривень буде профінансовано за рахунок субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Понад 65 мільйонів гривень із субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад будуть спрямовані на реалізацію важливих проектів у сфері охорони здоров’я і соцзахисту. Це будівництво, реконструкція, а також поточні та капітальні ремонти медичних центрів та інших закладів охорони здоров’я, закупівля необхідного обладнання для них. Дуже важливо, щоб у найвіддаленіших куточках України були створені комфортні та сучасні умови як для лікарів, так і для пацієнтів», - зазначив Лев Парцхаладзе.

За словами заступника міністра, усього у державному бюджеті на цей рік передбачено 2,1 мільярди гривень субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, яка розподілена на фінансування понад 2700 проектів у різних областях України в поточному році.

Крім цього, за рахунок іншої субвенції з державного бюджету - на сільську медицину у регіонах України триває активне будівництво сучасних сільських медичних амбулаторій для підвищення якості і доступності медпослуг у сільській місцевості. Відтак вже побудовано понад 100 об’єктів у селах і селищах по всій Україні. Всього затверджено фінансування будівництва 582 сучасних сільських медамбулаторій.

Нагадаємо, що реалізація цього проекту передбачає будівництво сучасних будівель нових медамбулаторій, закупівлю необхідного обладнання для лікарів, а також створення умов для проведення телемедицини.