Нові вимоги до енергоефективності житла дозволять економити до 40% енергії

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
5

Житлові будинки в Україні мають проектуватись з класом енергоефективності не нижче «С», що дозволить заощаджувати до 40% на енергії. Цю обов’язкову норму закріплено у новому ДБН В.2.2-15:2019 «Житлові будинки. Основні положення». Він вступає у дію 1 грудня 2019 року і стосується нового будівництва та реконструкції.

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе вважає цей процес природнім, оскільки увесь прогресивний світ рухається у напрямку енергозбереження і в Україні, на його думку, необхідно переймати цей позитивний досвід.

«23 липня минулого року набули чинності зміни до Закону України «Про енергетичну ефективність будівель», у якому впроваджено європейські вимоги до енергоефективності та введено класи енергоефективності будівель від A до G. Відповідно, ці принципи було враховано під час оновлення ДБН щодо житлових будинків. Ці якісні зміни дадуть можливість гріти помешкання людей, а не повітря», - зазначив Лев Парцхаладзе.

Згідно з новим ДБН, житлові будинки та вбудовані в них приміщення громадського призначення слід проектувати класом енергоефективності не нижче “С” з урахуванням вимог ДБН В.2.6-31:2016 “Теплова ізоляція будівель”.