Кафе з`являться у кожному новому парку

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
парк

У Державні будівельні норми можуть внести зміни, згідно з якими у нових або реконструйованих парках передбачатимуть відповідні інженерні мережі для розміщення невеликого сучасного кафе чи магазину для зручності відвідувачів.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе. За його словами, вказане нововведення дозволить покращити комфортні умови для відпочиваючих, особливо з дітьми, а також може сприяти мінімізації розвитку стихійної торгівлі в Україні.
“Зазвичай під час прогулянки парком, особливо з дітьми, потрібні 2 важливі речі. Перше - нормальний туалет у близькій доступності. Друге - місце, де можна придбати питної води, морозива або просто перепочити, випити кави. І для того, щоб це було цивілізовано і сучасно організовано, звичайно потрібні відповідні умови та проведені необхідні комунікації. Тому зараз ми розглядаємо пропозицію передбачати такі речі в нових парках відразу при проектуванні. Щоб у кожному новому парку було сучасне стаціонарне кафе чи магазин. Щоб там або поряд був нормальний доступний туалет для всіх та інші зручності”, - зазначив Лев Парцхаладзе.

Він наголошує, що такі зміни не означатимуть, що кафе у парках будуть на кожному кроці. У нових нормах, що розробляються, має бути обов’язково чітко прописано максимально можлива кількість таких кафе, яка залежатиме від загальної площі парку чи кількості відвідувачів. “На кожному кроці у парку мають бути сучасні смітники та інші зручності для людей. Але ніяк не кафе. Думаю, одного, максимум 2, якщо це дуже великий парк, буде достатньо”, - зауважує Парцхаладзе.

Таку ідею підтримали і користувачі мережі Facebook, які взяли участь в опитуванні на сторінці Лева Парцхаладзе. Відтак із 3 тисяч опитуваних майже 2,8 проголосували за сучасні кафе або магазини в парках. Багато з підписників зосереджували свою увагу на тому, що такі заклади мають бути обов’язково з туалетами, а їх будівлі мають естетично гармоніювати із загальним виглядом парків.