У Києві керівник ОСББ привласнив 1 млн грн, сплачених мешканцями будинку за комунальні послуги

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura-kyiv

Органи прокуратури здійснюють кримінальне провадження за фактом заволодіння грошових коштів членів столичного ОСББ колишнім головою правління вказаного об`єднання.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«У ході досудового розслідування встановлено, що колишній голова правління ОСББ відкрив рахунки у банківській установі, на які мешканці будинку щомісячно перераховували грошові кошти за отримані комунальні послуги, а саме: постачання холодної та гарячої води, опалення будинку, електроенергію, утримання будинку та прибудинкової території», - йдеться у повідомленні.
Надалі, голова правління ОСББ, реалізуючи свій злочинний умисел, шляхом зловживання службовим становищем на підставі підписаних ним особисто грошових чеків знімав кошти з вказаних рахунків та витрачав на власні потреби, чим заподіяв матеріальної шкоди ОСББ на суму понад 1 мільйон гривень.

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 Печерським УП ГУНП в місті Києві зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Досудове слідство триває.