На Київщині державі повертають землі вартістю майже 9 млн грн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
обл-прокур

Органи прокуратури оскаржили відведення громадянину земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території Коритищенської сільської ради Миронівського району, що на Київщині. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

«З’ясовано, що громадянин всупереч вимог Земельного кодексу України хотів отримати в оренду земельні ділянки, для ведення фермерського господарства без проведення земельних торгів, а фактично намагався збільшити земельний банк свого фермерського господарства», - йдеться у повідомлені.

Загалом між ГУ Держземагенства у Київській області та вказаним громадянином по Коритищенській сільській раді Миронівського району всупереч законодавчої процедури укладено 3 договори оренди земельних ділянок загальною площею понад 36 га, грошова оцінка яких складає майже 9 млн грн.

З метою захисту інтересів держави у сфері земельних відносин Кагарлицькою місцевою прокуратурою подано позов до фермерського господарства, Головного управління Держгеокадастру у Київській області про визнання недійсними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Київській області, договорів оренди земельних ділянок.

На даний час справа перебуває на розгляді в суді.