В столичному передмісті проводять обшуки у місцевих забудовників

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
докиВ місті Ірпінь Київської області правоохоронні органи 19 вересня розпочали обшуки у забудовників житлових комплексів «Фрешсіті», «Панорамний 2» та «Княжий двір». Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції  в Київській області Андрій Нєбитов.

«Слідчі поліції Київської області спільно з оперативниками УЗЕ та прокуратурою, сьогодні вранці розпочали обшуки у організаторів та виконавців шахрайських схем будування ЖК «Фрешсіті», ЖК «Панорамний 2», ЖК «Княжий двір», що розташовані у місті Ірпінь.
Справи старі, час втрачено, важко, але рухатися треба. Злочинець повинен нести покарання!», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

За словами Андрія Нєбитова, потерпілих від дій шахраїв понад 1,5 тисячі громадян.

Завдані збитки більше 80 млн. грн. Підозри оголошено, зокрема, громадянам, які виконували ролі директора та головного бухгалтера. Основний організатор зараз переховується за кордоном.

«Плануємо сьогодні оголосити підозри за ч.4 ст.190 КК України двом особам, які виконували ролі «директора» та «бухгалтера» і приймали готівкові кошти у людей нібито як інвестиції у будування вказаних ЖК та вручити клопотання до суду на запобіжний захід - тримання під вартою!», - зазначив очільник обласного ГУ нацполіції.

На підставі матеріалів розслідування головному організатору вказаних забудов готують повідомлення про підозру заочно. «А далі, арешт, оголошення в міжнародний розшук і сподіваюсь екстрадиція», - наголосив Андрій Нєбитов.