Державне бюро розслідувань провело обшуки у приватного нотаріуса та державного реєстратора

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
дбр

Державне бюро розслідувань провело обшуки у приватного нотаріуса та державного реєстратора, які реалізовували нерухоме майно, що перебувало під арештом. Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР).

У ДБР зазначили, що розслідування здійснюють у кримінальному провадженні за фактом незаконного продажу арештованого майна державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України, що спричинило державі 1,2 млн гривень збитків.

Досудовим розслідуванням встановлено, що через несплату податків на суму 1,2 млн грн у 2017 році Державна фіскальна служба застосувала податкову заставу на приміщення державного підприємства, яке належить до сфери управління МВС України. Службові особи держпідприємства використали підроблене рішення одного з судів м. Дніпра для зняття податкової застави з приміщення та подальшого його продажу.

Незаконне відчуження арештованого приміщення заподіяло державі матеріальні збитки на суму 1,2 млн грн.

Наразі проведено санкціоновані обшуки у суб’єктів, які здійснювали реалізацію майна, нотаріуса та державного реєстратора, а також вилученні документи, що стосуються незаконного відчуження арештованої нерухомості.

«У разі доведення вини, особам, які вчинили вказані злочини, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - зазначили у ДБР.