Багато столичних забудовників вже наступного року не платитимуть внесок пайової участі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
киеврада2

Київська міська рада, складаючи проект прогнозу бюджету Києва на 2020-2022 роки, передбачає зменшення надходжень по основних показниках наповнення бюджету розвитку. Пов’язують це з тим, що багато забудовників докладуть зусиль, аби уникнути сплати внеску пайової участі на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва в останній рік існування цього збору.

Про це йдеться у повідомленні Київської міської ради.

Зокрема, перший заступник директора Департаменту фінансів КМДА Олександр Корень вважає, що надходження по основних показниках наповнення бюджету розвитку будуть зменшені.

«Прогнозується зменшення надходжень по основних показниках наповнення бюджету розвитку. Зокрема, із 2021 року, відповідно до рішення Верховної ради, до місцевих бюджетів не буде зараховуватися пайова участь. Тому наші плани на 450 млн грн є дуже оптимістичними, бо, мабуть багато забудовників, почекають 2021 року, щоб не сплачувати пайової участі. Це створює певні проблеми, адже пайова участь є джерелом формування бюджету розвитку», - наголосив Олександр Корень.

Відповідно до проекту рішення, наступного року місто прогнозує бюджет на рівні 63,7 мільярда гривень. З яких 59,3 млрд грн – це загальний фонд, спеціальний складе 4,4 млрд грн. Загалом, це на 5,6 мільярда більше ніж планові показники кошторису-2019.

Основним джерелом надходжень залишається податок на доходи фізичних осіб, який у 2020 році прогнозно складе 41%. Також у структурі доходів 21,9 % за місцевими податками та 7,9% за податком на прибуток підприємств.

Загалом, головний фінансовий документ на 2020 рік збалансований. Тобто видатки не перевищуватимуть доходи.