У Києві впіймали квартирних аферисток

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
афер

У Києві викрили та затримали двох аферисток, які під приводом надання послуг із оренди житла заволодівали грошовими коштами громадян.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.
«З метою незаконної наживи дві жительки міста Києва у червні поточного року винайняли офісне приміщення на вул. Еспланадній, куди запрошували потенційних орендарів квартир. За результатами таких візитів 23 потерпілих особи сплатили за перший і останній місяць оренди квартири від 13 до 15 тис. гривень, однак так і не побачили орендованого житла», - йдеться у повідомлені.
Ошукані громадяни звернулися до правоохоронних органів із повідомленнями про кримінальні правопорушення.

За результатами опрацювання розпочатих кримінальних проваджень Київською місцевою прокуратурою N6 спільно з Печерським управлінням поліції проведено комплекс негласних слідчих (розшукових) дій, у ході яких задокументовано злочинну діяльність шахрайок та затримано останніх в порядку ст. 208 КПК України після заволодіння грошовими коштами чергового “орендаря”.

На даний час тривають необхідні слідчі (розшукові), процесуальні дії та вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.