З початку року середня вартість номера у столичних готелях знизилася на 6%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
готель

З початку 2019 року середня вартість номера у столичних готелях та у містах-мільйонниках поменшала у середньому на 6%. А у п’ятизіркових готелях, що належать до всесвітньовідомих мереж, середня ціна за проживання зменшилась на 10-12%. На початку літа, наприклад, можна було заселитися у готель категорії 5* за вартість від 6500 грн за добу. Зараз цей діапазон коливається від 3700 за добу у Києві, та від 2700 грн у південній точці — Одесі.

Про це повідомив генеральний директор керуючої компанії Ribas Hotels Group Артур Лупашко.

На його погляд, у окремих регіонах тариф у три- чотиризіркових об’єктах залишився на минулорічному рівні.

Експерт відзначив позитивні показники завантаженості готелів: «За підсумками минулого року, п’ятизіркові готелі Львова та Одеси були заповнені у середньому на 50%. Об’єкти із 4* та 3* трохи більше — на 60-65%».

На думку Артура Лупашка, ринок готельної нерухомості Києва демонструє надлишок об’єктів високого класу та деякий дефіцит якісних готелів середнього цінового сегменту, на який існує підвищений попит.

За його розрахунками, у Києві в сегменті 5* знаходяться понад 1500 номерів. До 3500 — у чотиризірковому секторі і близько 4000 номерів — у готелях 3*.

«Подібна забезпеченість, порівняно з європейськими країнами, вважається низькою. У нас на одну тисячу жителів припадає 3,5 номера, а у Східній та Центральній Європі ця цифра сягає 9 номерів. Проте з року в рік ситуація трохи вирівнюється: очевидне покращення економічного клімату спонукає великих мережевих операторів та іноземних інвесторів заходити в Україну», - наголосив експерт.