Держархбудінспекція зупинила будівництво скандального об’єкта на столичній Солом’янці

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-2222

Державна архітектурна будівельна інспекція зупинила будівництво на резонансному об’єкті по провулку Платонівський, що знаходиться в Солом'янському районі міста Києва.

Про це повідомила прес-служба ДАБІ.

«Кадрові зміни, що наразі відбуваються в структурних підрозділах Держархбудінспекції, націлені не лише на впорядкування дозвільних процедур, але і на зупинення будівельного свавілля в населених пунктах. Тож зміна керівництва у деяких територіальних органах ДАБІ вже зрушила з місця питання по низці скандальних об’єктів будівництва, на які неодноразово звертала увагу громадськість. Активісти били на сполох, однак отримували від органу держархбудконтролю лише відписки – про неможливість знайти забудовника, недопущення посадових осіб на об’єкт тощо», – наголосив в.о. Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олександр Строкач.

За його словами, сьогодні ситуацію вдалося змінити. За результатами позапланової перевірки Департамент ДАБІ в м. Києві видав припис про зупинення будівельних робіт на відомому для киян будмайданчику у Платонівському провулку Солом’янського району.

Так, під час перевірки будмайданчика у Платонівському провулку інспектором Держархбудінспекції було встановлено порушення в організації будівельних робіт та в розробленні проектної документації. Зокрема, у проекті на будівництво не забезпечено можливість проїзду пожежних машин до житлового будинку і доступ пожежників з автодрабин і автопідйомників у будь-яку квартиру чи приміщення. А це, у свою чергу, серйозні ризики для майбутніх мешканців та людей, що перебувають в сусідніх будівлях.

Тож щодо підрядника та проектувальника складено протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, видано приписи про усунення порушень. Приписом головного інспектора будівельного нагляду від 2 жовтня 2019 року будівельні роботи на об’єкті зупинено. Наразі вживаються заходи щодо притягнення суб’єктів містобудування до встановленої законодавством відповідальності.