В метро пропонують встановлювати спеціальні огородження на краю платформи

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
метро-огор

Конфедерація будівельників України пропонує влаштовувати на платформах метро спеціальні огородження із прозорих ударотривких матеріалів. Це підвищить безпеку пасажирів.

Таку пропозицію висловив президент КБУ, екс-заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«В Україні частішають нещасні випадки у метро. Більшість з них – летальні. І з цим потрібно щось робити. Наша позиція – запозичувати кращий європейський і світовий досвід. Наприклад, у метро Парижа, Токіо та інших високорозвинених міст на краях платформ встановлюють спеціальні прозорі огородження. Це убезпечує пасажирів від падіння на колії. Крім того, це безпечніше для дітей та маломобільних груп. Думаю, в Україні це теж може спрацювати», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, такі зміни також сприятимуть безперервній роботі метрополітенів, адже станції або навіть гілки метро не будуть перекриватися через такі нещасні випадки.

Ідея Парцхаладзе була також підтримана користувачами мережі Facebook. Майже всі із 1,4 тис опитуваних на його сторінці проголосували «ЗА» прозорі огородження в метро. Також користувачі наголосили, що такі огородження доречно розміщувати лише на найбільш завантажених станціях, а на інших можна розміщувати додаткові засоби привернення уваги – смуги, що світяться, різні попереджувальні знаки тощо.

Відповідну ідею буде запропоновано внести в державні будівельні норми щодо метрополітенів.