Держархбудінспекція зупинила будівництво скандального ЖК в Одесі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-1-1024x701

Державна архітектурно-будівельна інспекція анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт на скандальному будівництві житлового комплексу, що знаходиться в Одесі на 13-тій станції Великого Фонтану.

Про це повідомила прес-служба ДАБІ.

В.о. Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олександр Строкач зазначив, що кадрові зміни, що наразі відбуваються в структурних підрозділах Держархбудінспекції, націлені не лише на впорядкування дозвільних процедур, але і на зупинення будівельного свавілля в населених пунктах.

«Зміна керівництва у деяких територіальних органах ДАБІ вже зрушила з місця питання по низці скандальних об’єктів будівництва, на які неодноразово звертала увагу громадськість. Активісти били на сполох, однак отримували від органу держархбудконтролю лише відписки – про неможливість знайти забудовника, недопущення посадових осіб на об’єкт тощо», – наголосив Олександр Строкач.

За його словами, Держархбудінспекцією анульовано дозвіл на резонансне будівництво житлового комплексу на 13-тій станції Великого Фонтану в Одесі. Місцевий орган містобудування та архітектури повідомив, що не видавав містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки. Це стало підставою для анулювання Держархбудінспекцією дозволу на виконання будівельних робіт за зазначеною адресою.

«Сьогодні здійснюється рішуче перезавантаження Держархбудінспекції – як кадрове, так і у підходах до виконання своїх функцій з нагляду та контролю. Тож Держархбудінспекція зосередиться на вжитті реальних заходів щодо недопущення незаконних забудов по всій Україні», – підсумував Олександр Строкач.