Столична влада оприлюднила адреси 108 незаконних будівництв Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
вал-монстр

У Києві щонайменше 108 будівельних об’єктів мають статус незаконних. Про це свідчать дані, оприлюднені на порталі КМДА, де розміщена актуальна інформація про забудову Києва і виявлені випадки самовільного будівництва, а також вказані адреси таких об'єктів.

При цьому, у Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві звертають увагу на те, що інформація постійно оновлюється. Зокрема, на порталі десятки об’єктів будівництва позначені, як такі, що «потребують додаткової перевірки». Також багато об’єктів позначені, як такі, що іще «чекають рішення».

Перший заступник голови Київміськдержадміністрації Микола Поворозник наголосив: «Міська влада здійснює постійний моніторинг самочинних забудов. Доступ громадськості до інформації про результати цього моніторингу сприяє боротьбі з самочинними будівництвами. Перевірка наявності дозвільної документації на будівництво необхідна кожному, хто планує придбати житло або нежитлову нерухомість у столиці».

У КМДА зазначили, що у випадку усунення або, навпаки, виявлення порушень під час перевірки, статус об’єктів будівництва може бути змінений.

таб-незакон