На столичній Троєщині на місці стихійної парковки збудують дитсадок

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
лднсрлщ-ыфв

На столичному масиві Троєщина, на місці колишньої стихійної парковки на вул. Радунській побудують новий дитячий садок.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської держадміністрації.

Як зазначив голова КМДА Віталій Кличко, будівельні роботи вже тривають. Зокрема, вже побудовано три поверхи і практично дороблений технічний поверх.

«Сьогодні тут тривають активні роботи зі зведення нового дитячого садочку. Розпочали будівництво цього року. І вже звели три поверхи та на 70 відсотків верхній технічний поверх. Плануємо відкрити садок у серпні 2020 року», – сказав Віталій Кличко.

Розрахований заклад дошкільної освіти на 260 місць – 14 груп. Це буде сучасний, гарний садок – з басейном, спортивними та актовими залами, кабінетами логопеда і психолога. Будівля буде повністю енергоефективною, з сучасними системами вентиляції та опалення. Все освітлення в садку – енергозберігаюче. В приміщенні встановлять бойлери.

«Як і в усіх садочках столиці, в цьому дитячому закладі встановимо відеоспостереження – як внутрішнє, так і зовнішнє, охоронну сигналізацію, домофонний зв’язок на вході на територію і в будівлю. Адже безпека наших дітей – перш за все!» – зазначив Віталій Кличко.
Територія садочка буде облаштована та озеленена для прогулянок та ігор дітей на свіжому повітрі.

Кошторисна вартість будівництва – 152 млн грн. На 2019 рік на будівництво дитсадка передбачено 61 млн грн. З моменту початку будівництва виконано робіт на майже 36 млн грн.

«Після завершення всіх робіт у цьому дитсадку ми розпочнемо поруч будувати нову школу. Адже школа дуже потрібна цьому мікрорайону. Наразі тривають роботи з розробки проектно-кошторисної документації», – додав мер Києва.