В Україні нарешті припинили діяти старі радянські норми проектування готелів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
готелі

З 1 жовтня в Україні нарешті припинили діяти застарілі радянські вимоги до проектування готелів. А саме: норми щодо обов’язкового проектування в холах готелів телефонів-автоматів, абонентських скриньок, театральних та залізничних кас. Відбулося це завдяки новим змінам у ДБН щодо проектування готелів, що діють з 1 жовтня.

Про це повідомив президент конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

“Донедавна в державних будівельних нормах щодо готелів передбачалося обов’язкове влаштування абонентських скриньок, телефонів-автоматів, залізничних та театральних кас. Звичайно, що раніше, коли інтернету чи мобільного зв'язку не було взагалі, або вони були не загальнодоступні, це було актуально, але в сучасному світі це нелогічно і непотрібно”, - написав Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Президент КБУ розповів, що раніше, наприклад, згідно з будівельними нормами, в будинках готелів мали обов’язково проектуватися телефони-автомати з розрахунку 1 шт на 100 місць, але не менше 2-х на 1 будівлю. Крім того, у всіх готелях на понад 100 проживаючих також необхідно було розміщувати медпункт.

"Ці застарілі обов’язкові вимоги радянських часів вже не діють, але звичайно залишилась можливість для власників готелів у разі необхідності передбачати додаткові приміщення побутового обслуговування і торгівлі - хімчистки, перукарні, магазини", - додав Лев Парцхаладзе.