Банк «Аркада» залучить 2 млрд. євро іноземних інвестицій для подальшої забудови Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DSC_4676

Банк «АРКАДА» та INDUSTRIAL INNOVATION GROUP підписали Меморандум про створення фінансово-промислового альянсу. Така угода передбачає внесення 2 млрд. євро іноземних інвестицій, які спрямують на будівництво чергового житлового масиву з кількома багатоповерхівками. Також заплановано запуск блокчейну даних і мірну одиницю «ОдІн».

Президент банку «АРКАДА» Костянтин Паливода зазначив: «Наших партнерів з арабських еміратів, які в нас тут вже бували, зацікавило будівництво наших житлових масивів. Зокрема, наша «Патріотика на озерах». Вони вивчають ситуацію, дивляться законодавство, чекають, так би мовити, коли в нас тут восторжествує справедливість стосовно інвесторів і все буде добре. Після цього вони мають намір вкладати кошти в будівництво житла. Це житло спеціальні компанії надаватимуть в оренду киянам та гостям столиці, або надаватимуть в оренду з викупом».

Акціонер та генеральний директор INDUSTRIAL INNOVATION GROUP Тарьям Матар Тарьям з ОАЕ зазначив, що угода з банком «Аркада» передбачає інвестиції 2 млрд євро в житлове будівництво в Україні, а також запуск першого в Україні блокчейну даних з набору процедур «знай свого клієнта» (KYC) і мірну одиницю «ОдІн» як основу мобільної платформи «Електронна Україна».

«Наша група компаній детально аналізувала роботу багатьох фінансових інститутів і ми з великою гордістю оголошуємо про стратегічне партнерство та створення фінансово-промислово альянсу з банком «АРКАДА», який протягом 26 років уже довів, що вміє проектувати, а головне - виконувати масштабні інвестиційні проекти в Україні. INDUSTRIAL INNOVATION GROUP приймає рішення в рамках цього Альянсу збільшити рівень інвестицій в Україні до 2 мільярдів євро. Оскільки платформа блокчейн створить необхідні умови для інвесторів, які зможуть інвестувати в Україну» - наголосив Тарьям Матар Тарьям.

Президент банку «АРКАДА» Костянтин Паливода зазначив, що введення в ринковий обіг «ОдІнів» буде відбуватися за допомогою карт та носіїв, що містять електронно-цифровий підпис.

Як пояснили у банку «Аркада», «ОдІн» - це індексована умовна розрахункова одиниця, яку уповноважений банк визначає з урахуванням індексу інфляції, індексу цін виробників промислової продукції, будівельно-монтажних робіт та інших факторів.