Вступили в дію зміни у будівельні норми щодо безпеки проживання у готелях

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
готель

В Україні з 1 жовтня почали діяти зміни у державні будівельні норми щодо безпеки проживання у готелях. Тепер у номерах всіх нових та реконструйованих готелів рекомендується влаштовувати вхід лише за безконтактними картками, а в номерах готелів категорії три зірки та вище - додатково влаштовувати системи охоронної сигналізації.

“Безпека - це пріоритет №1 і готелі - не виключення. Працюючи у Мінрегіоні ми передбачили у цих нормах сучасні засоби для підвищення безпеки проживання у готелях. Ми вивчили закордонний досвід і застосували ці підходи у нас. Тепер при проектуванні нових або реконструкції існуючих готельних номерів рекомендується влаштовувати вхід за безконтактними картками, а в номерах готелів, що мають 3 та більше зірок - ще і системи охоронної сигналізації”, - написав президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе на своій сторінці у Facebook.

Згідно зі змінами, номери готелів усіх категорій рекомендується облаштовувати електронними картковими замками з централізованим управлінням, енергонезалежною пам’яттю мінімум на 500 подій, захищеною від систематичного повторювання подій, функцією “антипаніка”, автономним енергозабезпеченням та функцією антивіджиму защіпки. А номери в готелях категорії три зірки і вище – додатково охоронною сигналізацією.

Також необхідно передбачати заходи, що захищають від несанкціонованого проникнення в монтажні розподільні шафи й інші споруди, приміщення і обладнання мереж зв’язку, сигналізації за допомогою електронної системи контролю доступу та системи відеоспостереження.

За словами Парцхаладзе, це не лише підвищить безпеку проживання в багатьох українських готелях, а й загалом підвищить рівень обслуговування в них, зробить їх надійнішими та більш безпечними для громадян.