Україна у рейтингу Doing Business-2020 за будівельним показником увійшла у ТОП-20 країн світу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Таблиця ДБ 2019 (2) (1)

У новому рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business-2020 за показником “Отримання дозволів на будівництво” Україна посіла 20-ту сходинку, обігнавши Грузію, Норвегію, Великобританію, Сполучені Штати Америки та багато інших країн.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе, який до жовтня цього року курував будівельну галузь у Мінрегіоні, перебуваючи на посаді заступника міністра.

“Наші прогнози збулися і робота щодо утримання позицій та подальшого зростання у рейтингу Doing Business виконувалась не дарма – за будівельним показником Україна увійшла у ТОП-20 країн світу, обігнавши навіть такі країни як Грузія, Норвегія, Велика Британія, США. Тобто буквально за ці останні 3 роки ми зуміли піднятися з 140-го місця до 20-ки. Це круто! І дає величезний сигнал іноземним інвесторам, що в Україну, і, зокрема, в нашу будівельну галузь потрібно і варто вкладати кошти”, - написав він.

При цьому, він нагадав, що зростання країни на 1 пункт в загальному рейтингу Doing Business дає можливість додатково залучати країні близько 600 млн доларів інвестицій щороку.

Парцхаладзе також повідомив, що зростання показника “Отримання дозволів на будівництво” значно вплинуло і покращило загальний рейтинг DoingBusiness-2020, у якому Україна піднялась на 7 пунктів, зайнявши тепер 64 сходинку.

Довідково
Зараз Україна – одна з лідерів за темпами зростання у Doing Business серед 190 країн. За показником «Отримання дозволів на будівництво» за 3 останні роки ми покращили позицію з 140-го на 20-те місце. У загальному рейтингу наша країна займає 64-ту сходинку.

Рейтинг характеризує стан інвестиційного клімату в 190 країнах світу. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо.