Київ залучив 6,5 млн євро кредитних та грантових коштів на термомодернізацію дитячих садочків і шкіл

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Садок

У Києві проведено заходи з термомодернізації та енергозбереження у низці дитячих садочків та шкіл. Загалом вартість реалізованих проектів – 8,5 млн євро. З них частина профінансована за рахунок міста – 2 млн євро, грант Фонду партнерства з питань енергоефективності та довкілля у Східній Європі (E5P Fund) склав 1,5 млн євро та 5 млн євро надала NEFCO – Північна екологічна фінансова корпорація (Nordic Environment Finance Corporation).

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Як зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, місто має дуже вигідні умови кредитування і зацікавлене у подальшій та ефективній співпраці. Такі проекти мають дві основні мети – це зменшення витрат енергії, причому у даному випадку мова йде як про теплову, так і про електричну енергію, і, звичайно, створення комфортних умов для перебування дітей у закладі.

За словами Петра Пантелеєва, комплексні заходи здійснено у 18 столичних садочках, ще на кількох об’єктах роботи зроблено частково.

За останні три роки 250 теплових пунктів було модернізовано за допомогою NEFCO, що дозволило зекономити кошти та створити комфортний клімат у приміщеннях.

«Київська міська державна адміністрація продовжує співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO), що фінансує енергоефективні проекти у країнах Центральної та Східної Європи. Наразі впроваджується наступний проект із енергоефективності, що буде включати понад 400 об’єктів столиці, вартість якого складатиме більше 7 млн євро, у тому числі кредит від NEFCO грант і співфінансування міста. Кошти будуть використані на ремонт та модернізацію обладнання індивідуальних теплових пунктів комунальних закладів освіти Києва», - зазначили у КМДА.