У парламенті пропонують заборонити продаж нових квартир до реєстрації у спецреєстрі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ВерховнаРада-1024x711

У Верховній Раді України готується законопроект, що введе заборону на продаж квартир до завершення їх реєстрації в спеціальному реєстрі. Про це повідомила Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

За словами народного депутата, реєстрацію квартир у спецреєстрі для продажу можна буде здійснити тільки при наявності повного пакету законних дозвільних документів.

«Можливо, використовуючи якісь схеми, забудовник і зможе почати будівництво без повного пакета документів. Але почати продавати або отримувати гроші від інвесторів — ні. Таким чином, ми створимо умови, коли відсутність документів буде невигідним самому забудовнику», - написала Олена Шуляк на своїй сторінці у Facebook.

За словами нардепа, у парламенті вже відбулися комітетські слухання щодо вказаного питання. Також офіційно направлено звернення до Кабміну, Верховного суду, Міністерства розвитку громад та територій, органів місцевого самоврядування та комітету з питань організації держвлади, самоврядування, регіонального розвитку та містобудування для того, аби кожен на своєму рівні провів аудит проблематики та напрацював конкретні шляхи її вирішення.

«Сьогодні ми провели комітетські слухання на тему захисту постраждалих інвесторів. До нас прийшли експерти, постраждалі інвестори, представники забудовників, місцевого самоврядування, аби проаналізувати проблеми у сфері будівництва житла», - зазначила народний депутат.

Наступні слухання щодо підготовки законопроекту планують провести у січні 2020 року.