За місяць в Києві демонтовано 1862 незаконні рекламні засоби

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
imgbig (9)

У жовтні у столиці демонтовано 1862 незаконні рекламні засоби (РЗ), серед яких 1066 одиниць демонтували їхні власники. Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Так, було демонтовано наступні типи РЗ у кількості: банер – 634; вивіска – 355; електронне табло – 27; елементи благоустрою – 1; конструкція на даху – 14; кронштейн – 87; лайтпостер, що стоїть окремо, – 11; прапор, прапорець – 7; телевізійний екран на фасаді – 1; тимчасова виносна спеціальна конструкція – 311; транспорт – 1; тумба, що стоїть окремо, – 32; холдер – 102; щит на фасаді – 2; щит, що стоїть окремо, – 277.

«Хочу подякувати за гарну роботу нашим працівникам та підприємцям, котрі роблять значні кроки назустріч. Поки що останні – в меншості. Але, як відомо, кращим шляхом соціальної відповідальності є збільшення штрафних санкцій. На сьогодні максимальний штраф для юридичної особи складає 1700 грн. Тому є велика надія на народних обранців, що вони приймуть зміни до законів щодо збільшення штрафів, адже це в їхній компетенції», – зазначив начальник Управління з питань реклами КМДА Олександр Смирнов.

У КМДА нагадали, що протягом вересня було демонтовано 1267 незаконних рекламних засобів, серед яких 789 демонтовано власниками.