Президент доручив до кінця року ліквідувати тотальну корупцію у сфері архітектурно-будівельного контролю та містобудування

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
88311bd5533a331d8eb0c0c5c3405371_1572891764_extra_large

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності до кінця 2019 року ліквідувати тотальну корупцію у сфері державного архітектурно-будівельного контролю та містобудування. Відповідне завдання він поставив перед міністром розвитку громад та територій України Альоною Бабак на зустрічі з керівництвом Верховної Ради та Кабінетом Міністрів у Офісі Президента.

Про це повідомила прес-служба Офісу Президента.

«Глава держави відзначив необхідність перевести надання адміністративних послуг у будівництві в електронний формат та запровадити автоматичну реєстрацію в реєстрі дозвільних документів. Також потрібно запровадити виключно судовий порядок оскарження права здійснення підготовчих, будівельних робіт за зазначеними дозвільними документами та скасування декларації готовості об’єкта до експлуатації», - зазначили у Офісі Президента.

Крім того, Президент України поставив завдання міністру юстиції України Денису Малюсьці. Серед них – внести зміни у програмне забезпечення реєстрів нерухомості та бізнесу, щоб припинити несанкціонований доступ. Також Денис Малюська має до кінця червня 2020 року забезпечити формування законодавчої основи для роботи електронного нотаріату.