Компанія TESLA презентувала нову «сонячну черепицю» для приватних домогосподарств

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
тесла

Відома інноваційна компанія «TESLA» презентувала нову - енергогенеруючу «сонячну черепицю» для приватних домогосподарств.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України з посиланням на компанію MarketWatch.

Удосконалена третя версія технології «Solarglass Roof V3» дешевша, ніж окремо нова покрівля та окремо сонячна електростанція. При цьому, домогосподарства зможуть виробляти «чисту» електроенергію та заощаджувати на комунальних послугах.
Представники «TESLA» переконані, що зможуть підкорити домогосподарства та встановлювати по 1000 таких «solar roofs» у тиждень.

За підрахунками компанії, щороку в США встановлюють близько 5 млн нових дахів. Усі ці дахи можуть генерувати електроенергію з енергії сонця завдяки новим технологіям.

У Держенергоефективності зазначили, що в Україні зростає популярність сонячних електростанцій серед домогосподарств. Якщо на початку 2014 р. було лише близько 20 таких сімей, то станом на 01.10.2019 близько 15 тис. родин перейшли на електроенергію з енергії сонця.