Більше 172 тисячі киян заборгували за електроенергію

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
rozetka

Борг киян за електроенергію, спожиту у минулі роки складає 130 мільйонів гривень. Через це більше 172 тисяч київських осель за законом може залишитися без світла. Навіть за незначний, на перший погляд, борг у 200 грн.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК Київські електромережі.

У компанії зазначили, що борг за електроенергію у розмірі 130 млн грн у киян виник ще до 1 січня 2019 року, коли до реформи на ринку електроенергії сьогоднішній оператор систему розподілу ДТЕК Київські електромережі виконував не тільки функцію розподілу електроенергії, але і її поставки/продажу. Вже у квитанціях за січень 2019 року заборгованість за минулі періоди не вказувалась, адже продавати електрику киянам почала інша компанія – постачальник універсальних послуг.

У 80 тисяч київських домогосподарств, тобто у майже половини боржників, сума боргу становить менше 200 гривень. І за законом це вже є достатньою підставою, аби клієнта від’єднали від електромережі. У разі несплати боргу, компанія, у відповідності до порядку передбаченому законодавством, має від’єднувати боржників від мереж.

«Ми дбаємо про комфорт наших клієнтів і знаємо чимало випадків, коли люди опинялися у списках боржників, загубивши квитанцію і забувши її оплатити. Аби не потрапити в неприємну ситуацію та не залишитись без світла, ми закликаємо киян уважно перевірити наявність боргу. Повторне під’єднання буде коштувати від 150 до 500 гривень. І воно стане можливим лише після сплати боргу і займатиме до 3 робочих днів. От і виходить, що забувши колись сплатити умовних 200 гривень по рахунку за електрику, можна залишитися в темній оселі й отримати клопіт із повторного підключення, витрачаючи зайвий час та гроші», - підкреслив Юрій Коломійчук, комерційний директор ДТЕК Київські електромережі.