Реєстр арештованого майна запустять в дослідну експлуатацію до кінця року

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
арма

Першого листопада було закінчено перший етап випробувань прототипу реєстру арештованого майна, який буде запущено в дослідну експлуатацію до кінця року. Ця система дасть змогу зрозуміти всім охочим, що відбувається з арештованим майном.

Про це заявив голова Національного агентства з розшуку та менеджменту активів Антон Янчук під час конференції «5 років боротьби з корупцією: цінності та практики».

Антон Янчук зазначив, що на сьогодні сукупний обсяг депозитного портфелю АРМА у гривні, євро та доларах складає близько 350 мільйонів гривень (це арештовані кошти, які передані в управління або кошти від продажу арештованого майна). На них вже нараховано близько 35 мільйонів гривень відсотків.

В управління АРМА на підставі судових рішень передано близько 1500 активів. Не всі вони фізично передані органами прокуратури, але цей процес триває. У АРМА є досвід управління абсолютно різноманітними видами активів – це транспортні засоби, нерухомість, цілісні майнові комплекси, працюючий бізнес. Загалом функціонал з управління АРМА є одним із найбільших у світі серед аналогічних установ.

Також Антон Янчук відзначив, що АРМА потрібно підвищувати ступінь відкритості і прозорості. Для цього Агентство переходить на абсолютно новий формат конкурсного відбору управителів. Віднині, конкурсний відбір буде транслюватися у режимі реального часу, з викладенням відеозаписів на ресурсах АРМА, також будуть укладені угоди з фаховими інтернет-сайтами з продажів відповідного майна, щоб всі продукти Агентства будь-то передача в управління, чи продаж майна дублювалися на цих сайтах.