Від столичного мера вимагають зупинити будівництво ЖК «Прага-2» на Троєщині

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Прага-2

Депутат Київської міськради Володимир Назаренко вимагає від голови Київської міської держадміністрації Віталія Кличка терміново вжити заходів щодо недопущення продовження будівництва житлового комплексу "Прага-2" на п'яти земельних ділянках по вул. Милославській, 20 в Деснянському районі столиці.

Як повідомляє видання КиевВласть, Володимир Назаренко вказує на те, згідно з листом Департаменту земельних ресурсів від 3 березня 2018 року цільовим призначенням даних ділянок визначено "для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд". Однак, за словами депутата Київради, компанія-забудовник розмістила на сайті інформацію про будівництво на цьому місці багатоквартирного житлового будинку на 5 секцій. За даними депутата, таке будівництво суперечить чинному Генеральному плану Києва.

Також він повідомляє, що за результатами перевірок Департаментом Державної архітектурної будівельної інспекції України в серпні 2018 року було складено акти та видано приписи на усунення порушень і на зупинку підготовчих і будівельних робіт. Також щодо ТОВ "Гарант Житло Буд" були складені протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

За вказаним фактом Деснянським управлінням поліції вже розслідується кримінальна виробництво від 27 квітня 2018 року.

З огляду на вищесказане депутат Київради просить Віталія Кличка не допустити продовження будівельних робіт на зазначених земельних ділянках і надати дозвільну документацію на проведення таких робіт. А також провести контроль дотримання вимог щодо використання земель за цільовим призначенням. У разі виявлення порушень законодавства - вжити заходів відповідного реагування.