Злочинці за допомогою райсуду Луганщини поцупили столичну нерухомість вартістю понад 7,6 млн гривень

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura-kyiv

Органи прокуратури через суд повернули громаді Києва нежитлове приміщення загальною площею 162,3 кв.м. та вартістю понад 7,6 млн. грн., яке незаконно привласнили злочинці.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«Як установлено прокуратурою, у 2014 році на підставі незаконного рішення одного із районних судів Луганської області право власності на вказане нежитлове приміщення було зареєстровано за приватною юридичною особою», - йдеться у повідомленні.

У подальшому приміщення неодноразово переходило до «нових власників», у тому числі нерезидентів України, та стало предметом іпотеки та інших господарських угод.

Як зазначили у прокуратурі, господарський суд столиці, незважаючи на дії відповідачів, спрямованих на затягування процесу та намагання утримати незаконно отримане майно, повністю задовольнив позовні вимоги прокурора та повернув у власність територіальної громади зазначене майно.

Одночасно,  в межах досудового розслідування, розпочатого за цим фактом,  діям осіб, залучених у «схемі» незаконного заволодіння майном киян, буде надано належну та принципову правову оцінку.