У Києві збираються будувати новий ТРЦ «Петрівка», але дозволу ще нема

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kyiv-city-3

У Київській міській державній адміністрації погодились з проектуванням ТРЦ «Петрівка», але дозвіл на будівництво ще не видавали. Про це повідомила прес-служба КМДА з посиланням на першого заступника голови Київської міської держадміністрації Миколу Поворозника.

За його словами, замовнику ТОВ «Б.В.» надані містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва на вул. Вербовій, 21, 23 в Оболонському районі від 03.10.2019 № 1248 для будівництва торговельно-громадського центру «Петрівка».

«Поясню: містобудівні умови і обмеження – це виключно вихідні дані для проєктування, які не є дозволом на будівництво. Документом визначено граничну висоту проектування 25 метрів. Остаточна ж висота буде визначена проектною документацією з урахуванням рішень детального плану територій (ДПТ). Проєктними ж пропозиціями відповідного ДПТ в межах вул. Вербова, Куренівська, Богатирська, Московський просп. Набережно-Рибальська, залізнична колія (затвердженого 14.07.2016 №727/727) техніко-економічні показники ТЦ «Петрівка» на вул. Вербовій, 21, 23 визначають поверховість у 2, 3, 5 поверхів», – зазначив Микола Поворозник.

Він підтвердив, що ця ділянка у 2004 році рішенням Київради передана в оренду ТОВ «Солідарність». У березні ж 2010 року Київрада змінила в договорі оренди ТОВ «Солідарність» на ТОВ «Б.В.». Строк оренди земельної ділянки – 25 років, тобто до 2035 року.

«Проектування ТРЦ планується на земельній ділянці площею 0,9899 га, проте проектна документація до Департаменту містобудування та архітектури не надавалась», – підкреслив Микола Поворозник.

У КМДА окремо зазначили, що, відповідно до ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки – документ, що містить комплекс планувальних та архітектурних вимог до проектування і будівництва щодо поверховості та щільності забудови земельної ділянки, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж земельної ділянки, її благоустрою та озеленення, інші вимоги до об’єктів будівництва, встановлені законодавством та містобудівною документацією.