Члена громадської ради при КМДА «взяли» на хабарі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
хабар

Органи прокуратури, СБУ та нацполіції затримали члена громадської ради при Київській міській державній адміністрації та його спільника під час отримання грошей від комерційного підприємства під виглядом сприяння в отриманні земельної ділянки під парковку.

Про це повідомила прес-служба Прокуратури міста Києва.

«За версією слідства, вказані особи за винагороду у 10 тисяч доларів США пообіцяли представнику підприємства посприяти через своїх колег в КМДА в отриманні дозвільних документів на розміщення паркувального майданчику у Святошинському районі столиці», - йдеться у повідомленні.

Насправді, реальної можливості та наміру сприяти у вирішенні цього питання вказані особи не мали, зі службовими особами КМДА з цього приводу не контактували.

Члена громадської ради разом зі спільником затримали в порядку ст. 208 КПК України після отримання другої частини грошових коштів у сумі 9 тис. доларів США.

Наразі затриманим особам готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна.