На Луганщині не знайшлося бажаючих скористатись програмою «Доступне житло»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3.com.ua

На Луганщині у 2019 році ніхто не захотів скористатися програмою "Доступне житло" і кошти в розмірі 20 млн. грн. доведеться повернути до держбюджету. Про це виданню UA:Донбас повідомила директор Луганського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Інеса Кірєєва.

Вона зазначила, що на Луганщині діють 6 пільгових державних і регіональних програм, за якими можна купити житло.

"Є три обласні програми. Програма забезпечення молоді житлом, програма для АТОшників і програма для переселенців. Цього року з обласного бюджету виділили 3 мільйони. Були придбані 5 квартир для переселенців. За програмою для молоді було виділено 700 тисяч. Були придбані 2 квартири. Для учасників АТО в цьому році фінансування не було взагалі, - каже Кірєєва", - пояснила очільниця Луганського підрозділу Держмолодьжитла.

Вона зазначила, що отримані на продовження програми "Доступне житло" гроші – це 20 мільйонів гривень – доведеться повернути в держбюджет.

"Цьогоріч, на жаль, з 81 людини, які кандидати в цій програмі, не захотів ніхто скористатися цією програмою. У когось особисті обставини, у когось немає грошей на особистий внесок. Ми звернулися до міської ради у 2018 році. Прийняли 6 додаткову програму для фінансування 25 відсотків особового внеску. Ані у 2018, ані у 2019 році ця програма з міського бюджету не була профінансована", - сказала Інеса Кірєєва.