В Україні хочуть створити перелік проблемних житлових об’єктів

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
долгостройка

Підкомітет Верховної Ради України з захисту інвестицій рекомендував створити перелік проблемних житлових об’єктів та організувати при Міністерстві розвитку громад та територій постійну комісію з вивчення цього питання. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат Олена Шуляк.

«Ми поставимо "на облік" кожну історію так званого самочинного будівництва, адже не всі проблеми однакові і підпадають загальному вирішенню. А зрозумівши, з чим ми маємо справу — матимемо й бачення, які тонкощі слід передбачити в майбутньому законопроекті, аби він по-справжньому захищав людей», - написала депутат.

Олена Шуляк наголосила на необхідності проведення "ревізії" не лише вищезгаданих об’єктів, а й тих, відносно яких скасували право на виконання будівельних робіт, а також об’єктів, які не прийняли в експлуатацію протягом року з дати настання строку, обумовленого договором або іншим правочином.

«Розумію, що багатьом з вас хотілося б вирішення проблеми ошуканих інвесторів вже завтра (а краще — сьогодні!), але так не буде. Те, що знаю точно: 1. Ми докладаємо усіх зусиль, аби написати максимально вигідний для всіх учасників ринку законопроект; 2. Ми очікуємо, що вже в січні представимо конкретні результати своєї роботи», - зазначила народний депутат.