Українські будівельники увійшли до «будівельного Європейського Союзу»

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
кбу-ЕС

Конфедерація будівельників України (КБУ) приєдналася до Федерації європейської будівельної галузі (FIEC). Про це повідомив Президент КБУ Лев Парцхаладзе.

«Цей крок означає, що українська будівельна галузь – вже є частиною «будівельного Європейського Союзу». Ключове завдання КБУ, як флагмана української будівельної галузі - це сприяння впровадженню європейських цінностей на будівельному ринку України, гармонізація стандартів та підвищення інвестиційного клімату», - підкреслив він.

За словами Лева Парцхаладзе, членство у FIEC – взаємовигідний крок, що відкриває нові можливості для реалізації проектів європейських компаній в Україні - одному з найбільших європейських будівельних ринків із населенням майже 43 мільйонів громадян.

У FIEC зазначили, що приєднання КБУ до європейської будівельної федерації допоможе будівельним компаніям України та ЄС зблизитись з метою створення більш міцних економічних зв'язків.

«Україна є пріоритетним партнером для Європейського Союзу, і ми хотіли, щоб це було відображено і на нашому галузевому рівні. Членство в КБУ ще більше підвищує репрезентативність FIEC, але це також допоможе будівельним компаніям України та ЄС зблизитись з метою створення більш міцних економічних зв'язків у повазі спільних цінностей», - сказав президент FIEC К'єтіл Тоннінг.

Лев Парцхаладзе виділив наступні переваги, які отримали члени КБУ, вступивши до FIEC: підвищення професійних стандартів; «промисловий безвіз» - можливість представлення європейської продукції в Україні та вихід на ринок ЄС для наших товарів; доступ до європейських будівельних технологій; доступ до 3-мільйонної контактної бази будівельних компаній і подальша співпраця з ними; лобіювання інтересів галузі у європейських структурах.

Довідка:

Федерація європейської будівельної галузі (FIEC) – представник інтересів будівельного бізнесу в ЄС, до неї входять 31 національна європейська федерація-учасниця із 27 країн.