Новий законопроект Мінрегіону: довгобуди добудовуватиме місцева влада

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
dovgobudy

Міністерство розвитку громад та територій розпочало громадське обговорення проекту Закону України «Про особливості врегулювання добудови проблемних об’єктів житлового будівництва». Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті відомства.

Законопроект розроблено міністерством з метою врегулювання правовідносин, що виникли у зв’язку із залученням коштів фізичних та/або юридичних осіб у будівництво проблемних об’єктів житлового будівництва та визначення механізму добудови таких об’єктів. Відповідно до проекту закону, добудову проблемних житлових об’єктів буде доручено органам місцевої влади.

Зокрема, законопроектом передбачено створення в кожному українському регіоні комісій для проведення технічного обстеження житлових довгобудів, в результаті якого буде визначено можливість чи неможливість подальшого безпечного завершення будівництва цих об’єктів або придатність до подальшої експлуатації.

Також, відповідно до проекту закону для завершення довгобудів органи місцевого самоврядування повинні будуть затвердити спеціальні місцеві цільові програми. Замовниками завершення будівництва проблемних житлових об’єктів призначатимуть комунальні підприємства.

Як зазначила у пояснювальні записці до законопроекту міністр розвитку громад та територій Альона Бабак, реалізація проекту закону буде здійснюватися за рахунок коштів обласних бюджетів, місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

У міністерстві зазначили, що зауваження та пропозиції приймаються протягом місяця електронною поштою на адресу: [email protected] та звичайною поштою на адресу: Міністерство розвитку громад та територій України, Юридичний департамент (01601, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 9).